Integrale vraag van eindgebruikers beantwoord tijdens eerste Smart WorkPlace day

timer5 min
Integrale vraag van eindgebruikers beantwoord tijdens eerste Smart WorkPlace day

WorkPlace Day, het jaarevent van SWP, vormt de fysieke ontmoetingsplek waar een antwoord wordt gegeven op de integrale vraag van eindgebruikers: ontwerp, realiseer en manage mijn slimme, gezonde en circulaire werkomgeving. Op 17 april wordt de eerste WorkPlace Day georganiseerd in de RAI Amsterdam, met als thema REAL-TIME. 

De verbinding van technologie in de ene sector met die in een andere sector maakt de integratie van informatie mogelijk. Deze verbinding en synchroniciteit van sectorale ontwikkelingen versnellen de data-integratie. Zodoende ontstaan nieuwe inzichten en verschijnen nieuwe oplossingen. Processen worden geïntegreerd. Besluiten worden betrouwbaarder. Winstmogelijkheden nemen toe. Creatieve routes naar gezondheid en circulariteit openen zich.

Interoperabiliteit maakt directe bijsturing mogelijk. De directe real-time klantgerichtheid en feedback zullen verbeteren. De analyse van de actie en reactie, Predictive Analytics, maakt het circulair ontwerpen en real-time bijstellen van processen, projecten en producten mogelijk. De werkomgeving beleven wordt daarmee meer dan Design, Built, Maintain en Operate. De werkomgeving krijgt oprecht betekenis nu deze ook wordt waargenomen door de zintuigen van de eindgebruiker – ook wel de nieuwe medewerker. Werving en ‘Onboarding’ wordt een belevenis. Een Experience. Online en offline. De aantrekkelijkheid van de dagelijkse praktijk van een functie en rol, mobiel, vast of flexibel, kan real-time gedeeld worden. De verbinding van het werkproces met je Smart Home, Smart Building en Smart City maakt je besluit, wel/niet hier werken, vervolgens completer.

REAL-TIME vereist dat alle aspecten van rol, functie en werkomgeving in een enkel moment bij elkaar kunnen komen. In een split-second is analyse van een situatie mogelijk. IT-professionals zullen zeggen dat ‘REAL-TIME’ niet bestaat. Dat klopt, want tussen actie en reactie zit altijd een fractie van een moment. Voor de gebruikers en eindgebruikers van de werkomgeving maakt dat niet uit. Een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving maakt een werkgever immers aantrekkelijker. Betekenisvol werken is inspirerend en verhoogt de betrokkenheid.

Integrale vraag van eindgebruikers beantwoord tijdens eerste Smart WorkPlace day

De individuele sectoren die samen de werkomgeving vormen, HR, IT, Mobility, Maintenance, Vastgoed en FM ervaren allemaal dezelfde behoeften aan REAL-TIME-verbindingen. De business case gaat niet langer sec over een project, maar per definitie over de keten, de circulaire cyclus, het gebruik en de eindgebruiker. Intersectorale samenwerkingen ontstaan en holistische oplossingen worden geboren. De waarde van het gebruik van de werkomgeving wordt vervolgens zichtbaar, kwantificeerbaar en neemt toe. BIM-BAM-BOOM geldt niet alleen voor de waarde van het gebouwdossier, maar ook voor de waarde van de werkomgeving. De impact ervan op de gezondheid van eindgebruikers wordt groter. En dat allemaal maakt dat de behoefte aan een revolutie in verdienmodellen groeit. De uitdaging is de stap van data naar wijsheid. REAL-TIME wijsheid.

Op de Workplace Day worden de genoemde sectoren bijeengebracht. Op 17 april 2018 wordt in de RAI in Amsterdam. Volledig in het Engels en online ondersteund via www.WorkPlaceDay.com Gelijktijdig met en in samenwerking met Building Holland. De doelgroepen van WorkPlace Day zijn leidinggevenden, directies en bestuurders welke in de bij de werkomgeving betrokken sectoren werkzaam zijn: HR, IT, Bouw & Onderhoud, FM, Vastgoed en Mobiliteit. Doelgroepen voor het Workplace Day event zijn zij die in hun sector slimme, gezonde en circulaire werkomgevingen willen maken. Dit kan een ondernemer, beslisser of directeur zijn, maar ook een integrator, informatiemanager, expert of disruptor. Deze rollen kunnen in alle sectoren voorkomen.

Nadrukkelijk wordt de samenwerking gezocht met sprekers, events en organisaties welke tot de internationale top in een van de individuele sectoren behoren. Unleash uit de HR, Corenet uit de vastgoed, FMN uit de FM-sector, DuurzaamGebouwd uit Bouw & Onderhoud, VNA en VZR uit de Mobiliteit-branche en het BIM Loket voor IT.

Het thema van WorkPlace Day 2018 is REAL-TIME.  Subthema’s die onze sprekers behandelen zijn:

De waarde van gezonde Human Resources

Er wordt veel gemeten. Maar wat maakt en houdt medewerkers gezond? En wat is dat waard? Zijn de andere branches zich bewust van hun invloed op die waarde? Als een klimaatinstallatie uitvalt in de zomer is de invloed op productiviteit duidelijk. Idem voor de airco in de leaseauto, de koeling van een laptop en het raam dat door slijtage niet open gaat. Hoe monitoren HR-professionals de productiviteit van medewerkers in een werkomgeving? Snelle reactie op klachten en wensen van gebruikers verhoogt de waarde van Human Resources.

Virtueel en circulair ontwerpen, bouwen, inrichten en gebruiken

Architecten, bouwers en installateurs innoveren snel. De invloed van Parijs is wel degelijk merkbaar. Het ene na het andere duurzame initiatief ontstaat. Fossiele brandstoffen zijn schadelijk. Hergebruik is het uitgangspunt. Maar wat is de waarde van deze innovaties voor medewerkers in een werkomgeving? Wat kunnen zij doen om de ontworpen werkomgeving duurzaam te gebruiken? Kan virtueel ontwerpen en bouwen materiaalgebruik en dus afval voorkomen? En wat als we een werkomgeving helemaal virtueel kunnen gaan gebruiken? Is werken in de virtuele wereld slim, gezond en circulair?

De mobiele werkomgeving

Als we willen kunnen we altijd en overal werken. Voorheen brachten we onszelf naar een locatie, maar steeds meer brengen we onze informatie naar die locatie. De Digital Twin gaat langzaam maar zeker de fysieke plek overnemen. De mobiele werkomgeving zit in onze smartphone en de cloud. Wat is de impact hiervan op de fysieke werkomgeving? Krijgen we van de werkgever een thuiswerkplek en een aantal mogelijke werkhubs in de stad? En een autonome rijdende unit met iRoom voor overleg tijdens onze verplaatsing? De ontwikkeling van Space naar Place zorgt voor ingrijpende veranderingen in de sectoren vastgoed en mobiliteit. Hoe veranderen deze mee? Hoe beïnvloeden zij real-time wat de route van uw medewerkers wordt? 

Software en robots

De Innovatie Challenge van de Nationale Politie roept om voorstellen waarin de Robocop verwerkt wordt. De mogelijk aanvullende rol van robots in teams en projecten groeit gestaag. Interactie van mens en machine leidt tot machine learning en artificial intelligence. Wij maken robots intelligent en zij vergemakkelijken ons werk. Een win/win? Zijn er ook downsides. Wat doet Alexa? Wie is Nao? Waarom geloven we wat Sophia zegt? De tijd tussen actie en reactie en de kwaliteit van de respons bepalen het nut van robots in de werkomgeving.

Predictive Analytics

De heilige graag van BigData en informatiemanagement is de voorspellende waarde die je uit het verzamelen van data kunt halen. Wijsheid komt met de jaren, omdat het tijd kost ervaringsgegevens te verzamelen. We kunnen dus overal sensoren op plakken, maar we zullen toch eerst een goede en betrouwbare hoeveelheid datasets moeten hebben willen we met zekerheid garanties kunnen afgeven over storingen en uitval van apparaten, gedrag van mensen en de combinatie van deze twee. Het gebruik van de werkomgeving verandert elke dag. Behoeften veranderen, taken veranderen mensen veranderen. Maar er zijn natuurlijk wel basisprincipes, statistische waarden en gewoonten. Wat kunnen we wel en wat kunnen we (nog) niet voorspellen?

Programma

Het programma start om 10.00 uur met twee plenaire sessies. De lunch is van 12.00 tot 13.00 uur op de vloer van de beurs Building Holland, waarna tot 16.00 uur drie workshops worden gehouden. Inhoudelijk leider zal prof. Ir. Hans de Jonge zijn. Samen met de geselecteerde sprekers werkt hij naar de WorkPlace Day toe. De dag zelf is daarom veel meer het einde van een Reis van een klein groepje topexperts dan een rijtje individuele presentaties. Zowel de lunch als de afsluitende receptie vinden op de beursvloer plaats.

Deelname kost € 250. Inschrijven kan op www.WorkPlaceDay.com Je kunt daar ook informatie vinden over de sprekers en sponsoren. Er is een snelle beslisserskorting van € 175 tot en met 21 maart. Bij registratie krijgt u automatisch toegang tot Building Holland 2018 en hoeft u zich niet nogmaals te registreren.

Zoek verder binnen deze onderwerpen

Gerelateerde artikelen, events & downloads

c21 c225
Rapport belicht wat praktisch opgeleide Gen Z’ers écht willen

Rapport belicht wat praktisch opgeleide Gen ...

De Nederlandse technische sectoren staan aan de vooravond van een groot probleem: een flink deel van de ervaren vakmensen uit de babyboom- en Generatie X-groepen ...

Lees verder

c21 c41 c225
Leegstaande kantoren bieden ruimte voor duizenden extra woningen

Leegstaande kantoren bieden ruimte voor duizenden ...

Tijdens een uitzending van BNR’s The Daily Move pleitte Wietse Walinga, directeur van Duurzaam Gebouwd, voor het benutten van ongebruikte kantoorruimte als ...

Lees verder

c21 c225 c260
Dag van de HOUTbouw: zo voelt en ruikt houtbouw

Dag van de HOUTbouw: zo voelt en ruikt houtbouw

Hoe ziet voelt, ruikt en ziet houtbouw eruit? Dat ontdek je tijdens de landelijke Dag van de HOUTbouw, waar je bouw- en fabriekslocaties bezoekt en van experts ...

Lees verder

c21 c225 c301
Van netcongestie naar slimme energieoplossing

Van netcongestie naar slimme energieoplossing

Het congres 'Doorbouwen met netcongestie' ging in op concrete oplossingen, om door te bouwen binnen de kaders van netcongestie. In dit artikel komen Boudewijn de ...

Lees verder

c21 c151 c225
De praktische invulling van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0

De praktische invulling van de Green Deal Duurzame ...

Stichting C23 helpt zorgorganisaties bij het realiseren van de doelen uit de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 (GDDZ 3.0). Samen met partners als Stichting Lucrum, resultaatpartners ...

Lees verder

c21 c225
Architectuurprijs beloont duurzaamheid en innovatie kunststof kozijnen

Architectuurprijs beloont duurzaamheid en innovatie ...

Op 30 oktober 2025 wordt voor de 14e keer de VKG Architectuurprijs uitgereikt, tijdens de Klimaattop GO. Deze tweedaagse conferentie van Duurzaam Gebouwd vindt ...

Lees verder

c21 c225
Sterke focus op natuurinclusief ontwerpen en bouwen

Sterke focus op natuurinclusief ontwerpen en ...

Door een partnerovereenkomst te ondertekenen met NL Greenlabel, zet Heembouw een belangrijke stap in het meetbaar maken van de waarde van een natuurinclusieve leef- ...

Lees verder

c21 c41 c151 c225
Green Deal Duurzame Zorg 3.0: samenwerken aan duurzame zorg

Green Deal Duurzame Zorg 3.0: samenwerken aan ...

De zorgsector heeft een flinke milieubelasting. Zo is ze verantwoordelijk voor 7 procent van de nationale CO2-uitstoot en verbruikt ze 18 procent van de grondstoffen. ...

Lees verder

c21 c225
Krachtenbundeling voor collectief opschalen

Krachtenbundeling voor collectief opschalen

Collectief opschalen binnen de transitie naar een circulaire bouwsector. Dat is waarvoor Gebruikte Bouwmaterialen B.V. - GBM en DuSpot gaan samenwerken. Laatstgenoemde ...

Lees verder

c21 c40 c225 c301
Doorbouwen met netcongestie: 'Er gaat al veel goed'

Doorbouwen met netcongestie: 'Er gaat al veel ...

De energietransitie vraagt om samenwerking tussen publieke en private partijen. Het delen van kennis en het samen bedenken van oplossingen staan centraal.  Foto: ...

Lees verder

c21 c225
Full House Deal maakt ruimte voor 200.000 extra woningen

Full House Deal maakt ruimte voor 200.000 extra ...

Door hybride werken worden kantoren structureel minder gebruikt. Veel organisaties kampen met lage bezettingsgraden, terwijl huur- en exploitatiekosten blijven ...

Lees verder

c21 c225 c303
Gemeente Amsterdam maakt plan voor meer biodiversiteit

Gemeente Amsterdam maakt plan voor meer biodiversiteit

De biodiversiteit in Amsterdam moet vergroot worden en daar kan de gebouwde omgeving aan bijdragen. “Biodiversiteit is belangrijk, ook in de stad, want wilde ...

Lees verder

Reactie plaatsen

keyboard_arrow_up